iPhone laten repareren wordt steeds moeilijker gemaakt

Geplaatst op 16-10-2022

Categorie: Samenleving en ontwikkeling

Het repareren van een iPhone is een complex en vervelend proces. Het apparaat heeft echter meerdere mislukte pogingen op de rand van uitsterven. Een groeiend aantal iPhone-reparatiewerkplaatsen biedt aan om uw apparaat te repareren, maar ze rekenen astronomische prijzen. Ook hackers hebben hun weg naar het systeem gevonden en bieden aan om je iPhone tegen lage kosten te repareren. Of je kunt gewoon wachten op het volgende model.

Een iPhone repareren was vroeger vrij eenvoudig. Apple verkocht vervangende onderdelen via zijn online winkel en servicecentra in het hele land. Na verloop van tijd maakte het gebrek aan onderdelen het echter moeilijk om een ​​iPhone te repareren. Bovendien maakten upgrades naar iOS sommige reparaties overbodig. Apple repareert nu uitsluitend iPhones via hun interne servicecentra. Op die manier controleren ze de reparaties en zorgen ze ervoor dat ze correct worden uitgevoerd. Dit alles geeft aan dat het repareren van een iPhone met de dag moeilijker wordt. Gelukkig zijn er genoeg derde partijen die met replica onderdelen werken en de benodigde kennis hebben alsnog jouw toestel voor een schappelijke prijs te repareren

Als je je apparaat zelf wilt repareren, heb je eerst toegang nodig tot vervangende onderdelen. Deze bestaat uit een printplaat, batterij en frontpaneel. Verder heb je een kruiskopschroevendraaier, soldeerbout en desoldeerpomp nodig. Nadat je je onderdelen hebt verzameld, moet je het reparatieproces op YouTube of elders online lezen. De meeste tutorials omvatten het verwijderen van het scherm, de achterkant, de batterij en verschillende andere onderdelen om aan specifieke problemen te werken. Mogelijk hebt u voor bepaalde reparaties ook een heteluchtpistool of ander gespecialiseerd gereedschap nodig. Houd er rekening mee dat je misschien een speciale training nodig hebt om echte schade aan een iPhone aan te brengen; veel mensen proberen reparaties uit te voeren, maar geven het vroegtijdig op vanwege een gebrek aan training of vaardigheid.

Wanneer u uw reparaties hebt voltooid, moet u uw gegevens van uw oude naar uw nieuwe overzetten. iPhones behouden de meeste gegevens nadat ze zijn gerepareerd, waardoor geïnteresseerde partijen gemakkelijk toegang hebben tot persoonlijke informatie. Veel hackers raden aan om uw harde schijf te wissen voordat u uw gegevens overzet, zodat er geen gevoelige informatie op het oorspronkelijke apparaat achterblijft. Nadat u klaar bent met het overzetten van uw gegevens, kunt u uw nieuwe telefoon instellen en er weer van genieten!

Het repareren van een iPhone wordt steeds moeilijker omdat consumenten hun apparaten in de steek laten voor nieuwere modellen met betere hardware- en softwarefunctionaliteit. Bovendien hebben hackers manieren gevonden om de services van Apple te omzeilen door tools en training te gebruiken die ze door andere fouten hebben opgedaan. In plaats van oude iPhones weg te gooien, kunt u overwegen ze aan hackers over te dragen - misschien kunnen ze uw oude gadget redden!